IMG_3818.jpg
Kitesurfer paal 19 eigendom justinsinner.nl.jpg
Lamsoor, de slufter 2. Eigendom justinsinner.nl.jpg
previous arrow
next arrow

Texel Culinair 2025

Kom je ook genieten bij Texel Culinair? Een driedaags culinair evenement in het centrum van De Koog op 26, 27 en 28 september. Tijdens deze dagen worden er zo’n honderd verschillende kleine gerechtjes gemaakt. Groots, maar met lokale gezelligheid, waar we ‘proeven op sien Tessels!’

Pak je agenda er maar bij, want dit wil je niet missen. Texel Culinair 2025 vindt plaats in het laatste weekend van september, deze keer is dat 26, 27 en 28 september. Het is alweer de twintigste editie en we gaan er weer iets moois van maken.

Tientallen Texelse restaurants, brasseries, eetcafés, strandpaviljoens, cateraars en lokale producenten staan te trappelen om je te laten proeven van de heerlijkste gerechten.

Veel aandacht wordt hierbij besteed aan het gebruik van typisch Texelse ingrediënten, zoals Texels lams- en rundvlees, waddengarnalen, -kokkels en -oesters, shiitake, asperges, zilte groenten en meer. Dat in combinatie met een heerlijk Texels biertje of een goed glas wijn. Een weekend lang kun je proeven van al het lekkers. Naast culinaire hoogstandjes zorgen dj’s en muzikanten die livemuziek maken voor aanvullend vermaak.

Texel Culinair 2025: reis door de tijd!

Ieder jaar kent Texel Culinair een thema. Dit moet terugkomen in minimaal een gerecht. Texel Culinair viert dit jaar de twintigste editie met een spectaculair thema: Tijdmachine! Het laatste weekend van september nemen Texelse topchefs je mee op een culinaire tijdreis door verleden en toekomst. Proef de smaken van eeuwen geleden, bereid met authentieke technieken en lokale ingrediënten. Of laat je verrassen door futuristische creaties en innovatieve kookmethodes die de gastronomie van morgen vormen.

Ben jij klaar voor een smaakvolle tijdreis? Wie van lekker eten houdt, moet het laatste weekend van september in de Dorpsstraat in De Koog zijn. Tot dan!

Leuk om te lezen!